نمایش 1–30 از 42 نتیجه

خرید واشر سر سیلندر خودرو - لیست قیمت و خرید اینترنتی انواع واشر سر سیلندر اصلی با ارسال سریع به سراسر ایران و ضمانت اصالت و بازگشت وجه.

واشر سر سیلندر چیست و چه کاربردی دارد؟

در موتور خودرو برای اینکه آب و روغن به منظور خنک‌کاری و روانکاری بتوانند در موتور به جریان در بیایند باید فضای بین سر سیلندر و سیلندرها به خوبی آب‌بندی شود. این کار به منظور جلوگیری از نشت گازهای حاصل از احتراق از داخل سیلندرها و کنترل فشار داخل سیلندر نیز ضروری است. برای این منظور از یک واشر نسوز و مقاوم در برابر فشار و دمای بالا و از جنس پنبه نسوز و آلیاژهای فولادی به نام واشر سرسیلندر برای این کار استفاده می‌شود.

واشر سر سیلندر نقش مهمی در آب‌بندی محفظه احتراق موتور دارد تا ماشین شما بتواند فشرده‌سازی مناسبی را که برای حفظ قدرت موتور خودرو شما لازم است ایجاد کند. این قطعه همچنین از نشت مایع خنک‌کننده یا روغن در جای دیگری جلوگیری می‌کند و از این طریق از داغ شدن بیش از حد موتور جلوگیری می‌کند. این واشر وظیفه هدایت مایعات داخل موتور همچون سیال خنک‌کننده موتور و روغن موتور را نیز بر عهده دارد که با استفاده از سوراخ‌های تعبیه شده روی آن انجام می‌شود. این واشر همچنین از اختلاط این سیالات و افت عملکرد موتور خودرو جلوگیری می‌کند.

جنس واشر سرسیلندر موتور

واشر سر سیلندر موجود در موتور تحت شرایط دما و فشار بالایی قرار دارد و برای همین جنس و متریال به کار رفته در تولید آن اهمیت ویژه‌ای دارد. در ساخت این قطعه از موادی همچون آزبست، مس، پنبه نسوز، آلومینیوم، مس و فولاد استفاده می‌شود که در نهایت به این واشر خاصیت مقاومت در برابر دما و فشار بالا را می‌دهند. واشر سر سیلندر همچنین برای عملکرد صحیح باید دارای انعطاف خوبی باشد تا به خوبی اطراف سر سیلندر را آب‌بندی کند.

به دلیل خاصیت سمی و سرطان‌را آزبست امروزه کمتر از آزبست استفاده می‌شود اما همچنان ممکن است برخی تولید کنندگان از این ماده استفاده کنند. جنس واشر یکی از عواملی است که نقش مهم و تعیین کننده در طول عمر این قطعه خواهد داشت و باید در طراحی و ساخت این قطعه در اولویت قرار بگیرد. جنس واشر به قدری اهمیت دارد که یکی از روش‌های دسته‌بندی این قطعه با توجه به جنس ماده به کار رفته در تولید آن انجام می‌شود که در ادامه به برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت.

انواع واشر سر سیلندر خودرو

واشر سر سرسیلندر را می‌توان با توجه به ماده سازنده و ساختار آن در دسته‌های مختلفی قرار داد. برای خرید و تعویض این قطعه بهتر است با برخی از انواع این قطعه آشنا باشید. برخی از انواع مختلف واشر سر سیلندر عبارت‌اند از:

  1. واشر چند لایه فولادی
  2. واشر مسی
  3. واشر کامپوزیتی
  4. واشر الاستومری

متداول ترین نوع واشر، واشرهای سر سیلندر فولادی چندلایه با داشتن چند لایه فولادی، مطابق با نام خود ساخته می‌شوند. واشرهای چند لایه همان طور که از نام آن مشخص است، دارای چندین لایه فولادی هستند که به یکدیگر متصل شده‌اند. تعداد لایه‌های به کار رفته در ساخت این نوع واشر متغیر است و ممکن است تا چندین لایه در ساختار این نوع قطعات مشاهده کرد. این لایه‌ها در نهایت با یک پوشش مخصوص واشر پوشیده می‌شوند. واشرهای سر سیلندر فولادی چند لایه محبوب هستند زیرا نشان داده شده است که فشار بیشتری را نسبت به سایر انواع واشر سر سیلندر تحمل می‌کنند. این نوع واشرها به روزترین واشر سر سیلندر خودرو محسوب می‌شوند و از مقاومت و محبوبیت بالایی برخوردار هستند.

برخی از خودروها از واشرهای سر سیلندر مسی به جای فولاد چند لایه استفاده می‌کنند. واشرهای سر سیلندر مسی از جنس مس ساخته شده‌اند که قطعه را به سطح بالایی از استحکام و محافظت در برابر نشتی می‌رساند. با این حال، به دلیل ساختار مسی آن‌ها، معمولاً برای نصب این نوع واشر به تخصص بیشتری نیاز است. مکانیک‌ها برای نصب واشر سر سیلندر مسی بین سیلندرهای موتور و سرسیلندر باید از یک دستگاه مخصوص استفاده کنند.

درباره واشر کامپوزیتی باید گفت که در گذشته این نوع واشرها دارای کاربرد گسترده‌ای بودند اما امروزه دیگر به ندرت از این نوع واشر در خودروها استفاده می‌شود. واشرهای سر سیلندر کامپوزیتی معمولاً از گرافیت و آزبست ساخته می‌شوند و اگرچه گرافیت دارای مقاومت بالایی است اما سطح محافظتی در برابر نشتی مواد را ندارند. بنابراین، بیشتر تولیدکنندگان از آن زمان به تدریج واشرهای سر سیلندر کامپوزیتی را از خط تولید خود حذف کردند. آزبست نیز به دلیل خاصیت سمی و سرطان‌زای خود متریالی مناسبی برای استفاده در این قطعه نیست و از این جهت نیز این نوع واشر دارای معایب مختلفی بود.

واشرهای سر سیلندر الاستومری با استفاده از یک هسته فولادی با لایه‌های الاستومری (نوعی پلیمر) ساخته می‌شوند. یک واشر سر سیلندر الاستومری معمولی شامل یک ورق بزرگ و مسطح از فولاد مقاوم است که با لایه‌های الاستومری لاستیکی مانند پوشانده شده است. ذرات الاستومری به عایق‌بندی مسیرهای مایع خنک کننده و روغن کمک می‌کند و در نتیجه از نشتی اطراف سر سیلندر جلوگیری می‌کند. برای پوشش ورق فولادی این نوع واشر از سیلیکون استفاده می‌شود و این نوع واشر بیشتر در خودروهای مسابقه‌ای در گذشته کاربرد داشت.

علائم خرابی و سوختن واشر سر سیلندر

یکی از رایج‌ترین خرابی‌های واشر سر سیلندر سوختن آن در برابر دما و فشار بالای موتور است. این قطعه در صورت فرسودگی در محل خود شروع به سوختن و تغییر شکل می‌کند که عملکرد آن را مختل کرده و باعث بروز مشکلات زیادی در موتور خودرو می‌شود. برخی از مهم‌ترین علائم سوختن واشر سر سیلندر به صورت زیر هستند:

  • خروج دود سفید رنگ از اگزوز خودرو به دلیل نفوذ آب و روغن به سیلندرها
  • افزایش سریع و بی‌رویه دمای موتور
  • کاهش سطح آب رادیاتور و روغن موتور به دلیل نفوذ آن‌ها به سیلندرها
  • تغییر رنگ روغن موتور به قهوه‌ای روشن به دلیل اختلاط آب و روغن
  • افت شدید قدرت و کشش موتور به خصوص در سربالایی
  • وجود روغن در داخل رادیاتور خودرو
  • مشاهده حباب در آب رادیاتور خودرو
  • نشتی آب یا روغن از اطراف سر سیلندر

در صورت مشاهده علائم فوق باید هر چه سریع‌تر به مکانیک مراجعه کرده و واشر سر سیلندر موتور را مورد بررسی قرار داد. ادامه رانندگی با خودرو در حالتی که واشر سوخته باشد، باعث اختلاط آب و روغن موتور و بروز مشکلات و هزینه بیشتر برای موتور خودرو خواهد شد. سوختن واشر سر سیلندر معمولا با بالا رفتن دمای موتور خودرو شروع می‌شود و به دلایلی مختلفی ممکن است رخ دهد. این قطعه در صورتی که در دمای بالای موتور خودرو بسوزد قادر به آب‌بندی اطراف سر سیلندر نخواهد بود و باعث افت شدید عملکرد موتور خواهد شد.

با سوختن واشر سر سیلندر به دلیل افت فشار سیال خنک‌کننده موتور و عدم خنک‌کاری مناسب شاهد افزایش دمای موتور خودرو خواهید بود که وظیفه خنک کردن آن به فن تحمیل خواهد شد و در این شرایط این قطعه دائما باید برای خنک کردن موتور کار کند. به دلیل ورود آب و روغن به داخل سیلندرها در شرایط خرابی واشر به دلیل احتراق ناقص شاهد آلاینده‌های بیشتری در اگزوز خودرو نیز خواهیم بود. یکی از مواردی که نشان می‌دهد آب و روغن به داخل سیلندرها نفوذ کرده است، خارج شدن دود سفید رنگ از اگزوز خودرو است.

در زمان خرابی و سوختن واشر به دلیل افت فشار داخل موتور شاهد افت عملکرد و کشش موتور خودرو خواهید بود. به طوری که عملا در سربالایی‌ها عدم کشش موتور را احساس خواهید کرد. به دلیل عدم انجام صحیح احتراق و عدم تولید نیروی کافی این اتفاق رخ خواهد داد. یکی از علائم اختلاط آب و روغن در موتور این است که رنگ روغن موتور به قهوه‌ای یا رنگ شیری تغییر پیدا خواهد کرد که هزینه اضافی از جمله تعویض روغن موتور و کاهش سطح آن را به دنبال خواهد داشت. بسیاری از مشکلات احتمالی ناشی از خرابی این قطعه با تعویض به موقع آن قابل پیشگیری هستند.

دلایل خرابی و سوختن واشر سر سیلندر موتور

دلایل زیادی ممکن است باعث شوند تا واشر سر سیلندر موتور دچار خرابی شود. یکی از مهم‌ترین عوامل خرابی این قطعه فرسودگی آن در اثر استهلاک شدید تحت شرایط دما و فشار بالاست. در این شرایط واشر به دلیل فرسودگی قادر به عملکرد صحیح نبوده و با بالا رفتن دمای موتور شروع به سوختن خواهد کرد. عامل دیگری که در خرابی و سوختن این قطعه موثر است عدم نصب صحیح این قطعه توسط افراد غیر حرفه‌ای است. اگر واشر دقیقا بر روی سوراخ‌های عبور آب و روغن قرار نگیرد در اثر تحمل تنش‌های حرارتی بیش از حد زودتر دچار استهلاک و فرسودگی خواهد شد.

در برخی موارد به دلیل کم بودن آب رادیاتور و یا عدم عملکرد صحیح سیستم خنک‌کاری دمای موتور بیش از حد تحمل واشر سر سیلندر بالا می‌رود که این مورد باعث آسیب دیدن واشر و سوختن آن می‌شود. وجود پیچش در شلنگ‌های انتقال آب موتور یا وجود خرابی و ایراد در پمپ آب برخی از مشکلاتی هستند که باعث عدم خنک‌کاری صحیح موتور و در نهایت باعث بالا رفتن دما و سوختن واشر سر سیلندر می‌شوند.

یکی از دلایل رایج دیگر خرابی و سوختن واشر سر سیلندر ممکن است قرار گرفتن خودرو در ترافیک‌های طولانی مدت و یا تحمیل بار زیاد به موتور خودرو باشد. این مورد به خصوص در مواقعی که واشر فرسوده شده باشد می‌تواند مستقیما به سوختن آن منجر شود. رانندگی مداوم در سربالایی‌ها که باعث تحمیل بار و فشار زیادی به موتور خودرو می‌شود نیز ممکن است به سوختن این قطعه کمک کند.

طول عمر مفید واشر سر سیلندر

یکی از سوالات رایج در حوزه واشر به کار رفته در سرسیلندر موتور این است که این قطعه چقدر عمر می‌کند؟ در پاسخ باید گفت که این واشر به دلیل شرایط عملکردی خود که دما و فشار بالا را همزمان شامل می‌شوند باید دارای جنس مناسبی داشته باشد، پس جنس و کیفیت ساخت این قطعه از عوامل موثر در عمر آن هستند. از طرف دیگر نحوه رانندگی با خودرو و سلامت قطعات بخش‌های دیگر موتور به خصوص سیستم خنک‌کاری آن می‌تواند در افزایش کاهش عمر این قطعه موثر باشد.

با توجه به موارد گفته شده نمی‌توان عمر مشخصی برای این قطعه تعیین کرد اما در برخی منابع گفته می‌شود این قطعه چیزی در حدود 80 الی 100 هزار کیلومتر می‌تواند عمر کند. تمامی عوامل گفته شده می‌توانند در افزایش یا کاهش این دو عدد نقش داشته باشند و این دو مقدار برای به دست آوردن یک دید کلی از میزان عمر مفید این قطعه موثر هستند.

قیمت واشر سر سیلندر موتور

در زمان خرابی این واشر و خرید آن یکی از سوالاتی که برای بسیاری از افراد به وجود می‌آید مربوط به قیمت قطعه است که تحت تاثیر عوامپل مختلفی قرار دارد. واشر سر سیلندر موتور خودرو در بازار در زمان نگارش این متن از قیمتی در حدود 100 هزار تومان شروع شده و تا چندین میلیون تومان برای خودروهای خارجی و لوکس موجود است. این قیمت‌ها با توجه به جنس و کیفیت قطعه و نوع خودرو تعیین می‌شوند و برند سازنده قطعه نیز در آن دخیل است.

قیمت واشر فاکتور مهمی است که درز مان خرید باید در نظر گرفته شود اما نباید کیفیت را فدای قیمت کرد. استفاده از قطعات اصل و فابریک ممکن است در زمان خرید قیمت بیشتری در پی داشته باشد اما این قطعات معمولا با عملکرد دقیق و طولانی مدت خود قیمت بالاتر خود را جبران می‌کنند و از بروز هزینه بیشتر برای سایر قطعات موتور خودرو نیز جلوگیری خواهند کرد.

انواع برندهای واشر سر سیلندر موتور خودرو

امروزه برندهای زیادی به تولید واشر سر سیلندر خودرو مشغول هستند که باید در زمان خرید این قطعه به آن توجه کرد. برند سازنده واشر از این جهت اهمیت دارد که معمولا برندهای معتبر از مواد و متریال باکیفیت در تولید واشر استفاده می‌کنند که باعث افزایش مقاومت آن در برابر فشار و دمای بالای عملکردی این قطعه می‌شود. برخی از مهم‌ترین برندهای سازنده واشر سر سیلندر به صورت زیر هستند:

  • عظام
  • ایساکو
  • ماتیکان
  • پرفورمنس
  • الدورا
  • گلدن مگ
  • برند کیک
  • دینا پارت
  • سایمکس

در بین برندهای ذکر شده برخی برندها مانند ایساکو و عظام در این حوزه مشهور هستند و در بین خریداران این قطعه توانسته‌اند محبوبیت خوبی کسب کنند. برای اینکه بتوان در زمان خرید واشر از عملکرد و دوام و همچنین مطابقت آن با موتور خودرو اطمینان به دست آورد، بهتر است این قطعه را از برندهای معتبر و فروشندگان قابل اعتماد خریدای کرد. البته برندهای زیادی به تولید و عرضه این قطعه مشغول هستند که محدود به این لیست نمی‌شوند و با یک جستجو می‌توان به لیست تکمیل‌تر دسترسی پیدا کرد.

سوالات متداول واشر سر سیلندر

1-ویژگی‌های یک واشر سرسیلندر خوب کدام‌اند؟

قابلیت آب‌بندی مناسب، مقاومت بالا در برابر دما و فشار زیاد و قیمت مناسب برخی از ویژگی‌های واشر قابل اطمینان هستند.

2-واشر سر سیلندر تعمیری چیست؟

در برخی موارد به دلیل نیاز به تراشکاری سیلندر یا سر سیلندر نمی‌توان از واشرهای استاندارد موجود استفاده کرد که در این حالت از برخی واشرهای ضخیم‌تر به نام واشر سر سیلندر تعمیری استفاده می‌شود.

3-علت سوختن واشر سر سیلندر چیست؟

این قطعه در اثر عوامل مختلفی همچون فرسودگی، تحمیل بار زیاد به موتور، عدم نصب صحیح و همچنین افزایش بیش از حد دمای موتور به دلیل عدم خنک‌کاری مناسب ممکن است بسوزد.

4-طول عمر واشر سر سیلندر موتور خودرو چقدر است؟

عمر مفید واشر سر سیلندر به عوامل مختلفی همچون جنس و کیفیت و نحوه رانندگی با خودرو بستگی دارد اما به طور متوسط این قطعه 80 الی 100 هزار کیلومتر عمر می‌کند.

5-بهترین واشر سر سیلندر خودرو کدام است؟

بهترین واشر موجود در بین انواع مختلف این قطعه واشرهای فولادی چند لایه هستند که در صورت خرید این قطعه از برندهای معتبر می‌توان طول عمر بالایی از آن انتظار داشت.

خرید آنلاین واشر سر سیلندر از فروشگاه یدک مارکت

در صورتی که با مشاهده علائم خرابی واشر سر سیلندر خودرو خود قصد تعویض این قطعه را در اسرع وقت دارید باید آن را از یک فروشگاه معتبر خریداری کنید. یدک مارکت امکان خرید این قطعه را به صورت آنلاین فراهم کرده است تا با سفارش سریع آن بتوانید یک واشر با ضمانت اصالت و سلامت فیزیکی در کمترین زمان ممکن دریافت کنید. این قطعه قابلیت ارسال با پست به کجای سراسر ایران را دارد و در سلامت کامل به مشتریان تحویل داده خواهد شد.

با دریافت سریع قطعه و به کمک یک کارشناس حرفه‌ای می‌توانید این قطعه را جایگزین کرده و از بروز مشکلات بیشتر همچون اختلاط آب و روغن و افت عملکرد موتور خودرو قبل از وقوع آن جلوگیری کنید. ارائه خدماتی همچون تضمین اصالت و سلامت قطعه و ارسال سریع باعث شده است تا مصرف کنندگان این قطعه پرمصرف و مهم موتور خودرو بدون نگرانی به یدک مارکت اعتماد کنند.