نمایش 1–30 از 84 نتیجه

<h2>پمپ بنزین خودرو چیست؟</h2>
همان طور که می‌دانید باک خودرو محل ذخیره سوخت مورد نیاز موتور خودرو است. برای انجام عمل احتراق باید این سوخت موجود در داخل باک خودرو به سمت موتور منتقل شود. برای انجام این کار از پمپ سوخت یا پمپ بنزین استفاده می‌شود. به کمک این پمپ سوخت در داخل لوله‌های انتقال سوخت جریان می‌یابد و برای سوختن به موتور ارسال می‌شود. پمپ بنزین در واقع یک قطعه الکتریکی است که با انرژی باتری خودرو کار می‌کند و در صورتی که دچار مشکل شود سوخت‌رسانی به موتور با مشکل مواجه خواهد شد.

پمپ بنزین باید قادر باشد تا مقدار دقیق بنزین مورد نیاز موتور را به آن بفرستد و در صورتی که بنزین ارسال شده کم یا زیاد شود عملکرد موتور دچار اختلال خواهد شد. پمپ بنزین به طور کلی وظیفه افزایش فشار سوخت، فیلتر کردن اولیه آن و انتقال سوخت را بر عهده دارد.
<h2>اجزا و ساختار پمپ بنزین خودرو</h2>
پمپ‌های امروزی که بیشتر در داخل باک خودرو قرار می‌گیرند از چند بخش اصلی تشکیل شده‌اند. بخش‌های اصلی یک پمپ بنزین به صورت زیر هستند:
<ul>
<li>شناور برای اندازه‌گیری سطح سوخت باک</li>
<li>مغزی پمپ بنزین</li>
<li>پوسته پمپ سوخت</li>
<li>لوله‌های رفت و برگشت بنزین</li>
</ul>
برای گزارش دائم میزان سوخت موجود در داخل باک خودرو باید سطح سوخت به طور دائم اندازه‌گیری شود. برای این کار از یک مقاومت متصل به شناور استفاده شده است. مغزی پمپ بنزین همان قطعه‌ای است که مکش لازم برای هدایت بنزین را ایجاد می‌کند. این قطعه که یک سیم‌پیچ است با هر باز شارژ و دشارژ شدن با حرکت دیافراگم خود باعث کشش بنزین می‌شود. مغزی پمپ سوخت یکی از بخش‌هایی است که در بیشتر مواقع به دلیل فرسودگی یا وارد شدن فشار زیاد ممکن است آسیب دیده و بسوزد.

پوسته پمپ سوخت بخشی از جنس پلاستیک است که مغزی پمپ و سیم‌های پمپ را در برمی‌گیرد. این بخش در داخل بنزین موجود در داخل باک شناور است و لوله‌های انتقال بنزین نیز از آن خارج می‌شوند.
<h2>انواع پمپ بنزین خودرو</h2>
سه نوع اصلی پمپ بنزین در بازار وجود دارد که هر کدام در زیر توضیح داده شده است:
<ul>
<li>پمپ سوخت مکانیکی</li>
<li>پمپ سوخت الکتریکی</li>
</ul>
در یک دسته‌بندی جزئی‌تر می‌توان دو دسته زیر را نیز اضافه کرد:
<ul>
<li>پمپ سوخت با دیافراگم</li>
<li>پمپ سوخت با پیستون</li>
</ul>
پمپ‌های مکانیکی بیشتر پمپ‌های سوخت کم فشار هستند، اما گاهی اوقات برای کاربردهای فشار بالا هم استفاده می‌شوند که وظیفه اصلی آن‌ها انتقال بنزین از باک به کاسه سوخت موتور جرقه زنی است. دو نوع پمپ سوخت مکانیکی وجود دارد: پمپ های سوخت دیافراگمی و پمپ های سوخت پیستونی.

پمپ سوخت نوع دیافراگمی اساساً یک پمپ با جابجایی مثبت است که سوخت را با انبساط و فشرده شدن دیافراگم می‌مکد. شیرهای ورودی و خروجی که شیرهای یک طرفه هستند بدنه پمپ را تشکیل می‌دهند. فشار داخل پمپ با فشرده شدن دیافراگم به زیر فشار اتمسفر می‌رسد و بنزین از طریق شیر ورودی مکیده می‌شود. هنگامی که دیافراگم منبسط شد، سوخت داخل پمپ از طریق شیر خروجی خارج شد. اهرمی که توسط حرکت بادامک خارج از مرکز فعال می‌شود، حرکت انبساط و انقباض دیافراگم را کنترل می‌کند. این بادامک از طریق یک ساختار دنده خاص، به میل لنگ موتور متصل می‌شود.

پمپ سوخت نوع پیستونی نیز یک پمپ با جابجایی مثبت است که از عمل رفت و برگشتی پیستون برای مکیدن و توزیع سوخت استفاده می‌کند. پیستون درون یک سیلندر قرار دارد و یک طرف پیستون از طریق یک میله فشاری به میل بادامک متصل می‌شود. سوپاپ‌ها به انتهای سیلندر متصل می‌شوند. با عقب رفتن پیستون سوخت به داخل سیلندر کشیده می‌شود و با حرکت پیستون به سمت جلو سوخت از سیلندر خارج می‌شود. اگرچه فشار بنزین ارائه شده توسط پمپ‌های مکانیکی ثابت است، اما تعداد زیاد اجزای متحرک نیاز به تعمیر و نگهداری کافی دارد. این پمپ‌ها دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گیرند زیرا موتور خودروها از کاربراتور به سیستم‌های تزریق سوخت انژکتوری تغییر پیدا کرده‌اند.

پمپ‌های الکتریکی معمولاً در سیستم‌های انژکتوری یافت می‌شوند که یکی از ویژگی‌های خودروهای امروزی هستند. در این نوع برای توزیع بنزین، پمپ فشار بالایی ایجاد می‌کند. این فشار بالا ممکن است باعث مشتعل شدن بنزین داخل پمپ و در نتیجه انفجار شود. در نتیجه، پمپ سوخت الکتریکی باید به دلایل ایمنی دور از موتور و به ویژه در داخل باک بنزین نگهداری شود. باتری خودرو جریان مورد نیاز برای راه اندازی پمپ بنزین الکتریکی را تامین می‌کند. واحد کنترل الکترونیکی (ECU) فشار خروجی و حجم بنزین را تنظیم می‌کند و همچنین سوخت ورودی از باک به موتور را اندازه‌گیری می‌کند. ECU به خودرو در صرفه جویی در مصرف سوخت کمک می‌کند.
<h2>دلایل خرابی و سوختن پمپ بنزین</h2>
خراب شدن پمپ بنزین خودرو می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. خرابی این قطعه در اثر فرسودگی یکی از دلایل رایج است که باید دید چه عواملی باعث فرسودگی سریع آن می‌شوند. یکی از عوامل اصلی خرابی این قطعه پایین بودن سطح سوخت موجود در داخل باک خودرو برای خودروهایی است که پمپ سوخت آن‌ها در داخل باک قرار گرفته است. اگر سوخت کافی در داخل باک خودرو برای خنک شدن پمپ سوخت وجود نداشته باشد، دمای این قطعه به مرور افزایش یافته و ممکن است به دلیل دمای بالا موتور این قطعه بسوزد.

دلیل اصلی دیگر خرابی می‌تواند گرفتگی فیلتر سوخت خودرو و ممانعت آن از عبور بنزین باشد که در این صورت پمپ سوخت مجبور است تا توان زیادی برای هدایت بنزین لازم به موتور مصرف کند و در نتیجه فشار زیادی به آن وارد می‌شود. برای جلوگیری از بروز این مشکل باید فیلتر سوخت را در زمان مناسب تعویض کرد.
<h2>نشانه های خرابی پمپ بنزین</h2>
برای اینکه بتوانید در صورت خرابی پمپ بنزین آن را فورا تشخیص داده و جایگزین کنید، باید با نشانه‌های خرابی این قطعه آشنا باشید. پمپ بنزین در صورت خرابی علائم زیر را نشان می دهد:
<ul>
<li>استارت خوردن و روشن شدن دشوار خودرو</li>
<li>خاموش شدن ناگهانی موتور خودرو</li>
<li>ایجاد شدن صداهای اضافی از مخزن سوخت</li>
<li>افزایش مصرف سوخت موتور خودرو</li>
<li>ریپ زدن و لرزش شدید موتور در حین کارکرد</li>
<li>کاهش کشش موتور و افت راندمان آن</li>
</ul>
اگر پمپ بنزین نتواند بنزین را از باک بنزین به موتور برساند، خودرو روشن نمی‌شود. در چنین شرایطی، پمپ سوخت کافی را تامین نمی‌کند و استارت خودرو را دچار مشکل می‌کند. این یک وضعیت رایج‌ترین نشانه خرابی این قطعه است. پمپ سوخت فرسوده در چنین شرایطی نمی‌تواند فشار لازم ایجاد کند و بنزین کافی به موتور نمی‌رسد. ممکن است خودروی شما به دلیل مشکلات فیلتر بنزین، استارت، دینام یا باتری نیز روشن نشود.

خاموش شدن موتور می تواند به دلیل انواع ایرادات داخل موتور وسیله نقلیه رخ دهد اما اگر خاموشی به طور مکرر اتفاق می‌افتد در حالی که دماسنج وسیله نقلیه دمای بالا را نشان می‌دهد، باید سریعا آن را بررسی کرد. خرابی موتور پمپ بنزین اغلب منجر به افزایش دما و خاموش شدن موتور خودرو می‌شود. اگر با افزایش دمای موتور و خاموشی آن مواجه شدید، ممکن است پمپ سوخت آسیب دیده باشد و باید تعویض شود.
<h2>پمپ بنزین ماشین کجاست؟</h2>
در گذشته که از پمپ‌های سوخت مکانیکی استفاده می‌شد، این قطعه در بیرون از باک خودرو قرار می‌گرفت. اما امروزه که معمولا از پمپ‌های الکتریکی استفاده می‌شود، این قطعه در داخل باک خودرو و در بنزین غوطه‌ور است. علت قرار گرفتن پمپ در داخل بنزین این است که به دلیل عملکرد پمپ به مرور دمای آن افزایش می‌یابد و بنزین خنک اطراف آن می‌تواند به کاهش دمای این قطعه کمک کند. همچنین به علت قرارگیری دورتر از گرمای موتور خودرو احتمال اشتعال خود به خودی بنزین در داخل پمپ در اثر فشار بالا نیز کمتر خواهد شد.
<h2>قیمت پمپ بنزین خودرو</h2>
پمپ‌های سوخت به کار رفته در خودروهای مختلف هر کدام قیمت خاص خود را دارند. کیفیت و برند سازنده پمپ دو عامل موثر در قیمت این قطعه هستند. برای اطلاع از قیمت پمپ سوخت باید به سراغ مراکز فروش معتبر این قطعه رفت چرا که استفاده از قطعات غیر اصل ممکن است علاوه بر عملکرد کوتاه مدت هزینه بیشتری نیز برای شما در پی داشته باشد. در زمان خراب شدن پمپ سوخت باید دید که آی کل پمپ نیاز به تعویض دارد یا اینکه مشکل پمپ با تعویض مغزی آن حل می‌شود. در صورتی که مشکل فقط از مغزی پمپ سوخت باشد، هزینه تعویض این قطعه بسیار کمتر از کل پمپ است. در برخی موارد نیز به دلیل آسیب دیدن کل پمپ نیاز به تعویض آن خواهد بود.
<h2>انواع برندهای سازنده پمپ سوخت</h2>
یکی از پارامترهای مهمی که در خرید هر یک از قطعات یدکی خودرو وجود دارد این است که برند سازنده قطعه کدام است. علت اهمیت برند سازنده قطعه به کیفیت ساخت آن و کیفیت متریال به کار رفته در تولید قطعه مربوط است. در حوزه هر یک از قطعات یدکی خودرو برندهایی از شهرت و محبوبیت بیشتری نسبت به بقیه برخوردار هستند که به دلیل دوام و عملکرد بهتر قطعات آن‌ها است. استفاده از قطعات تولید شده توسط برندهای معتبر می‌تواند به شما کمک کند تا مدت زمان بیشتری بتوانید از قطعه خریداری شده استفاده کنید.

برخی از برندهای مطرح در حوزه پمپ سوخت خودرو عبارت‌اند از:
<ol>
<li>بوش</li>
<li>SSAT</li>
<li>دنسو</li>
<li>پرفکت</li>
<li>بالتین</li>
<li>الدورا</li>
<li>وجودی</li>
<li>ایساکو</li>
<li>فرانکو</li>
</ol>
برندهای محبوب و باکیفیت معمولا توسط مصرف‌کنندگان به مرور شناخته می‌شوند و علت این محبوبیت را می‌توان در کیفیت و دوام قطعه جستجو کرد. تحقیق در مورد برند قطعه قبل از خرید آن باعث می‌شود تا بهتر بتوانید قطعه مناسب با خودرو خود را انتخاب کنید و از خرید قطعات غیراصل تا حد زیادی دوری کنید.
<h2>سوالات متداول پمپ بنزین</h2>
1-پمپ بنزین خودرو چه وظیفه‌ای دارد؟

این قطعه وظیفه افزایش فشار سوخت برای انتقال آن به موتور خودرو را بر عهده دارد.

2-چگونه می‌توان عمر پمپ سوخت را افزایش داد؟

نگهداری سطح بنزین موجود در داخل باک در مقدار مناسب و تعویض به موقع فیلتر بنزین دو روش افزایش عمر این قطعه هستند.

3-آیا پمپ سوخت باید به صورت دوره‌ای تعویض شود؟

این قطعه نیاز به تعویض منظم ندارد و فقط در صورتی که دچار خرابی شود تعویض می‌شود.

4-چند نوع پمپ بنزین وجود دارد؟

پمپ‌های بنزین خودرو به دو دسته کلی مکانیکی و الکتریکی تقسیم می‌شوند.

5-علت خرابی پمپ بنزین خودرو چیست؟

این قطعه ممکن است در اثر فرسودگی و وارد شدن فشار زیاد در اثر سطح پایین سوخت آسیب ببیند و مغزی آن بسوزد.
<h2>خرید آنلاین پمپ بنزین خودرو از یدک مارکت</h2>
اگر به دلیل فرسودگی و خرابی پمپ سوخت خودرو خود می‌خواهید آن را تعویض کنید باید به دنبال خرید قطعه اصل آن باشید. برای این کار باید آن را از فروشندگان معتبر تهیه کنید تا از کیفیت و اصالت قطعه مطمئن شوید. یدک مارکت لیستی از پمپ‌های بنزین خودروهای مختلف را در دسترس قرار داده است تا با سفارش آنلاین این قطعه در کمترین زمان ممکن بتوانید آن را تعویض کنید.

برای خرید این قطعه کافی است تا مراحل ثبت سفارش پمپ سوخت مناسب برای خودرو خود را از لیست پمپ‌های موجود طی کرده و به ثبت نهایی برسانید. پس از خرید این قطعه در اسرع وقت به درب منزل شما در سراسر کشور ارسال خواهد شد.